Kako odabrati odgovarajućeg majstora za krečenje? 

Bez obzira da li je u pitanju prostor koji treba samo urediti ili je potrebno samo osvežavanje zidova, nema sumnje da bi za taj posao trebalo izabrati i odgovarajućeg majstora. Farbare u principu može svako od nas da poseti i da kupi sve ono što mu je potrebno za krečenje, ali se postavlja pitanje u kojoj meri će u tom poslu biti uspešan. 

Da bi se izbeglo neuspešno krečenje, odnosno različiti problemi koji mogu da nastanu ukoliko se neko odluči samostalno za taj podvig, uvek je bolje pronaći dobrog majstora.

Međutim, da bi to zaista bilo uspešno, potrebno je na nekoliko detalja obratiti pažnju pre nego što donesete odluku o tome kome ćete dozvoliti da okreči vaš životni prostor.

Stručnost i iskustvo na prvom mestu 

Kada kažemo da neko ko se bavi krečenjem treba da ima dovoljno iskustva, pod tim zapravo mislimo na činjenicu da su to majstori koji su se susreli sa različitim situacijama u svom poslu i naravno naučili kako da ih reše. U tom smislu za njih nije bitno koje će farbare posetiti i kakav će tačno materijal kupiti, koliko je bitno da ispoštuju zahteve klijenta i da na njih najbolje odgovore. 

Pored toga što je neophodno da moler ima dovoljno iskustva, takođe je potrebno i da bude upoznat sa različitim tehnikama farbanja

Zahvaljujući svemu tome će moći ne samo da odgovori na sve zahteve klijenta, nego i da to učini na način koji će u potpunosti da klijenta oduševi.

Sem toga, važno je da to bude osoba koja ima profesionalan odnos prema poslu i koja je iznad svega pouzdana. Primarno pod tim mislimo na činjenicu da to ne treba da bude majstor koji će vas odvesti u farbare i reći da odaberete materijal, već onaj majstor koji će sav materijal, a na osnovu dogovora koji ima sa klijentima, da kupi u najboljoj farbari. 

Izbor farbare je važan 

I ma koliko mnogima delovalo da je mnogo važnije da odaberu odgovarajućeg molera, takođe je važno i koje farbare će odabrati, odnosno u kojima će se snabdevati. 

Treba imati svakako na umu da na tržištu postoje brojne farbare, a da se mnoge od njih ne mogu svrstati u naročito kvalitetne. I baš zato je važno koje farbare će klijent, odnosno majstor izabrati, jer od toga će svakako u velikoj meri da zavisi i uspešnost u krečenju.

Možda nekome to zvuči čudno, ali od toga koje sve farbare majstor preferira u velikoj meri zavisi i da li je u pitanju moler koji koristi kvalitetan materijal ili ne. Upravo to će klijentima mnogo kazati i o njegovom radu.

Obratite pažnju i na ove detalje 

Ponekad se može dogoditi da čak i ako klijentu odgovara način rada molera, odnosno to koje farbare bira za nabavku materijala i koja je cena radova, on prosto ne bude zadovoljan. Da se to ne bi dogodilo, neophodna je stalna komunikacija između klijenta i majstora, koja mora biti na zdravim osnovama. 

Sve to dalje znači da klijent ne bi trebalo ni u kom slučaju da se meša u posao odabranom moleru, ali ako eventualno bude primetio da postoji neki problem, svakako bi trebalo da mu ukaže na to. Jedino tako će moći da uspešno reše određene poteškoće koje eventualno u toku postupka krečenja mogu da se jave, što će učiniti da i jedna i druga strana budu zadovoljne u potpunosti.