Ideje za proslavu dečijih rođendana

Da li vam se bliži peti, sedmi ili jedanaesti rođendan? Glavno pitanje je, kao i svake godine, kako sve organizovati i gde će se proslava dogoditi, jer drugari čekaju da dobiju poziv, zar ne?

Dečiji rođendani danas zahtevaju ozbiljnu organizaciju i planiranje najrazličitijih detalja, od pozivnica, preko kompletno dekorisane torte, pa do sadržaja koji će biti dostupni kako bi mališani ili oni malo veći klinci imali kompletan doživljaj jednog savršenog rođendanskog slavlja. Mogućnosti je, čini se, prilično, ali iz godine u godinu mnogo toga dosadi. Zato će vam možda neki od narednih primera pomoći da osmislite naredno slavlje.

Dečije igraonice sa tematskim žurkama

U najvećem broju slučajeva dečije igraonice su prvi i jedini izbor kada su proslave rođendana u pitanju. Međutim, ono što se negde ispostavlja kao možda problem jeste to što se njihov kapacitet ne koristi sasvim, već se posmatraju isključivo kao igraonice sa određenim ograničenim sadržajem. Postoje brojne dečije igraonice koje svoj program prilagođavaju željama i potrebama roditelja i dece, koje imaju veliki broj kreativnih ideja kada su proslave rođendana u pitanju, a to je ono što i samostalno možete da uradite.

Dečije igraonice su odličan prostor ukoliko želite da priredite rođendan koji će imati određenu temu. Rođendan koji će se proslaviti u znaku nekog crtanog junaka, strip junaka, pa će se samim tim i igre i celokupna proslava povesti time, kao i dekoracija koja prati slavlje. Posebno je ovo dobro uraditi u mestima gde se događa da se često rođendani slave u istoj igraonici, pa kako deci takav koncept ne bi dosadio dovoljno je da napravite male izmene i da ih oduševite. 

Piknik žurke

Oni koji imaju sreću da svoj rođendan proslavljaju u letnjim mesecima, onda imaju i sreću da organizuju svoje proslave na zaista mnogo načina. Jedan od njih je definitivno piknik u prirodi, na nekom proplanku, pored reke, jezera, u nekom gradskom parku. U ovom slučaju vam ne treba mnogo rekvizita, osim ćebića i jastuka, plastičnih tanjira i čaša, kako bi se kompletno posluženje postavilo. A pored toga je moguće organizovati i dosta sadržaja, kao što je igranje badmintona, školica, različitih igara loptom, lastišima i tako dalje.

Ovo je odlična prilika da se roditelji podsete svih onih „starih“ društvenih igara iz svog detinjstva i prenesu ih na mlade generacije, a kada jednom probaju nešto ovako stalno će vas terati za još. Imajte na umu da ovo može i sa finansijske strane da bude prilično isplativ način da proslavite rođendane svojih mališana, a ujedno odličan, jer će se skloniti sa vrućine asfalta, iz zatvorenog prostora i od tehnologije. 

Pižama žurke

Za one nešto veće zanimljiv način proslave rođendana, kada još uvek nije vreme za posete diskotekama i restoranima, jesu kućne, a posebno pižama žurke. Okupljanjem svog društva koje će ujedno ostati tu i da prespava, pripremom različitih đakonija za grickanje i jelo, gledanjem filmova, pričom, organizovanjem društvenih igara, sigurno je da ćete videti svoju decu kako uživaju i stvaraju uspomene koje su kasnije vrlo vredne. Jer rođendani i jesu za to, da se provedu sa najbližima i da se iskoriste za stvaranje lepih trenutaka koji ostaju u pamćenju.